De werkzaamheden van een modefotograaf in Den Haag bestaan over het algemeen uit het fotograferen van modeshows, kleding en accessoires. Wanneer jij de eigenaar bent van een kledingwinkel of de organisator van een modeshow, kan het raadzaam zijn om op zoek te gaan naar een modefotograaf. De kleding uit de nieuwe collectie in jouw kledingwinkel moet namelijk zorgvuldig worden gefotografeerd. Daarnaast wil je na afloop van een modeshow natuurlijk over beeldmateriaal beschikken. Dit zodat je deze foto’s kunt gebruiken voor je website bijvoorbeeld.

Foto’s voor je website

Wanneer jij een eigen kledingwinkel hebt, heb je vast en zeker ook een website met al dan niet een webshop. Zeker op het moment dat jij kleding verkoopt met behulp van een webshop, heb je voldoende foto’s nodig. Dit omdat klanten immers wel moeten kunnen zien welke kleding zij bestellen. Ook voor het laten maken van foto’s van de kleding die je verkoopt in je webshop kun je op zoek gaan naar een modefotograaf. Het is namelijk belangrijk dat de foto’s in je webshop van een hoogwaardige kwaliteit zijn. Dit om de kleding die jij verkoopt zo mooi mogelijk tot uiting te laten komen. Daarnaast kan een modefotograaf ook een waardevolle bijdrage leveren aan de portfolio’s van modellen.

Portfolio’s van modellen

Bijna ieder model beschikt over een portfolio. Dit om opdrachten te kunnen tonen aan modellenbureaus bijvoorbeeld. Tijdens het lopen van modeshows worden vaak modellen ingezet. Dit kunnen slanke modellen zijn, maar ook plussize modellen. Daarnaast zijn er zowel mannelijke als vrouwelijke modellen. Het lopen van modeshows is vaak niet het enige werk wat modellen doen. Wel is het belangrijk dat er tijdens de modeshows een modellenfotograaf aanwezig is. Dit om de modellen zo mooi mogelijk te fotograferen als aanvulling op hun portfolio. Een model wordt vaak ingehuurd voor een bepaald project. Om ervoor te zorgen dat je als model in aanmerking komt voor zo’n project is het belangrijk dat je over een goed gevuld portfolio beschikt. Een modefotograaf kan dus een bijdrage leveren aan een goed gevuld portfolio.