Executive coaching

Door de steeds groeiende markt en steeds meer bedrijven die er komen kan je jezelf wel voorstellen dat er veel CEO’s zijn in deze wereld. Een ceo is de eigenaar van een bedrijf en leidt dan ook het bedrijf, als je een bedrijf runt of een hele belangrijke functie hebt in het bestuur van een bedrijf kan dit als erg stressvol en vaak ook lastig worden ervaren. Door deze reden is er executive coaching. Door middel van deze vorm van coaching kunnen bestuursleden, ceo’s of andere executives hulp krijgen en begeleiding vragen bij een moeilijk periode. Een belangrijk bestuurslid of ceo ervaart vaak lange werkdagen en veel stress vanuit zijn omgeving, in zo’n situatie is het erg makkelijk om in een soort van dip te komen en dus niet meer te weten hoe of wat en je het misschien allemaal even niet meer ziet zitten. In zo’n geval kan een coach die gespecialiseerd is in het coachen van executives jou goed helpen om jezelf terug te vinden en samen met jou een oplossing te bedenken of positiever in het leven te komen staan. 

 

Speciale coach 

Als je als executive een coach zoekt zou je natuurlijk altijd gewoon bij een normale coach kunnen aankloppen maar deze weten vaak niet veel af van het bedrijfsleven en de stress/problemen die hierin omgaan, door middel van executive coaching kan je een coach krijgen met ervaring in het coachen van executives en kan je dus betere hulp krijgen die meer op maat is. Executive coaching is in principe hetzelfde als elk ander coaching traject aangezien je samen met de coach door middel van kritische vragen erachter komt waar het probleem vandaan komt en er dan samen aan gaat werken om dit te verbeteren en een oplossing te vinden. Je kan coaching ook gebruiken om bijvoorbeeld uit een dip te komen, dit kan zowel in het persoonlijk leven als in het zakenleven. 

 

Minder aanbod 

Een van de nadelen van executive coaching met opzichte op andere vormen van coaching is dat er wat minder aanbod is als je kijkt naar de markt rondom het coachen van executives. Dit komt natuurlijk omdat er dan ook minder vraag naar is omdat er niet extreem veel executives zijn. Als jij nou opzoek bent naar een goed bedrijf die jou als executive kan helpen en je begeleiden kan je eens een kijkje nemen bij een bedrijf zoals Anouk Penso Training.